Hyundai Santa Fe Forums banner
41 - 60 of 144 Posts
Czy ktoś próbował zadzwonić do działu obsługi klienta Hyundai w Kanadzie i miał szczęście? Próbowałem dzwonić i wybrać dział gwarancji, ale po prostu mówi mi, że nikt nie jest dostępny

Kupiłem mojego Hyundaia Sante Fe Sport z 2018 roku we wrześniu 2022 roku. Dwa tygodnie po zakupie samochodu potrzebowałem wymiany oleju. Pomyślałem więc, że po prostu zrobię wymianę oleju. Dwa tygodnie później zapaliła mi się kontrolka oleju, zawiozłem go tam, gdzie robiłem wymianę oleju i powiedzieli, że w samochodzie jest dosłownie tylko jeden litr oleju. Od tego czasu co tydzień zabieram samochód, żeby dolać oleju. Nie ma żadnych wycieków. Skontaktowałem się z Hyundaiem przez e-mail, mam numer sprawy i powiedziano mi, żebym zabrał go do lokalnego dealera Hyundaia, aby go sprawdzić. Zadzwoniłem, żeby umówić się na wizytę i oczywiście terminy są od miesiąca do półtora miesiąca. Więc w końcu się dostałem po umówieniu wizyty, ale to była kolejna kłopotliwa sprawa, ponieważ powiedzieli, że nie mam wizyty, chociaż wyraźnie rozmawiałem z kimś w dziale serwisowym i zabrałem samochód zeszłej nocy, ponieważ moja wizyta była na 7:30 rano. Dostaję telefon z informacją, że nie było wizyty. Ale co mnie rozbawiło, to fakt, że mój samochód nigdy wcześniej tam nie był na żadnego rodzaju naprawach i kiedy zadzwonił, znał moje imię i oczywiście miał mój numer. Nie chcieli nic zrobić, więc powiedziałem im NIE, miałem umówioną wizytę, więc odtworzyli nagrania telefoniczne i znaleźli rozmowę, którą odbyłem z panem i sprawdzili mój samochód. Byłem stary, musiałem zrobić wymianę oleju i zapłacić 62 dolary i co 1000 mil oddawać samochód. Potem, kiedy zadzwonił, żeby mi powiedzieć, co trzeba zrobić, i powiedział, że to będzie 900 dolarów, nie powiedziano mi tego. I na nagraniu telefonicznym wyraźnie widać każde słowo, które sobie powiedzieliśmy. Zwróciłem się więc do korporacji Hyundaia i sprawa została eskalowana, więc zobaczymy. Dam im kilka dni. Aha i tak, mam również dokumenty z datami i informacją, ile litrów musiałem dolewać co tydzień.
Więc jaki był wynik? Mam teraz do czynienia z tym problemem, mam Sante Fe Sport z 2015 roku, który kupiłem używany w styczniu 2023 roku. Kiedy po raz pierwszy kupiłem pojazd, od razu potrzebował wymiany oleju. 3 wymiana oleju, którą dostałem, była w czerwcu, pod koniec tego miesiąca usłyszałem stukanie i grzechotanie. Więc poszedłem do autozone i sprawdziłem olej i nie miałem żadnego. Dosłownie nie minął miesiąc, odkąd miałem ostatnią wymianę oleju. Teraz mój samochód jest w warsztacie, ponieważ silnik się zablokował. Mój pojazd jest w warsztacie od lipca i właśnie postawili diagnozę i potwierdzili, że potrzebuję nowego silnika. Hyundai złożył formularze do centrali, ponieważ powiedziano mi, że istnieje rodzaj specjalnej gwarancji, którą wydają z powodu problemów z olejem. Olej wycieka wewnętrznie. Nie miałem żadnych zauważalnych wycieków oleju i żadnego spalania spalin.

no one here has listed a specific engine that's having problems with excessive oil consumption, which engine/s are we talking about please
Nie wiem, jaki mam silnik, ale mój pojazd to Sante Fe Sport z 2015 roku. Mój pojazd jest teraz w warsztacie z powodu tego problemu. Silnik się zablokował i w zeszłym tygodniu potwierdzono, że na pewno potrzebuję nowego silnika.

To dosłownie przydarzyło mi się 2 tygodnie temu. 2015 Santa Fe i skończyłem na złomowaniu go za 2 tys. dolarów, zamiast zapłacić 15 tys. dolarów za nowy silnik. Miał tylko 110 tys. mil i jestem pierwszym właścicielem.
Czy ktoś z was miał przedłużoną gwarancję? Mam ten sam pojazd i mam ten sam problem. Mój pojazd jest w warsztacie od lipca i właśnie potwierdzili, że potrzebuję nowego silnika. Powiedziano mi, że Hyundai ma specjalną gwarancję na naprawę silników. Zadzwoń do centrali i złóż reklamację.

Więc jaki był wynik? Mam teraz do czynienia z tym problemem, mam Sante Fe Sport z 2015 roku, który kupiłem używany w styczniu 2023 roku. Kiedy po raz pierwszy kupiłem pojazd, od razu potrzebował wymiany oleju. Trzecia wymiana oleju, którą miałem, była w czerwcu, pod koniec tego miesiąca usłyszałem stukanie i grzechotanie. Więc poszedłem do autozone i sprawdziłem olej i nie miałem żadnego. Dosłownie nie minął miesiąc od ostatniej wymiany oleju. Teraz mój samochód jest w warsztacie, ponieważ silnik się zablokował. Mój pojazd jest w warsztacie od lipca i właśnie postawili diagnozę i potwierdzili, że potrzebuję nowego silnika. Hyundai złożył formularze do centrali, ponieważ powiedziano mi, że istnieje rodzaj specjalnej gwarancji, którą wydają z powodu problemów z olejem. Olej wycieka wewnętrznie. Nie miałem żadnych zauważalnych wycieków oleju i żadnego spalania w spalinach.
Miałem ten sam problem w moim Sante Fe Sport z 2014 roku. Musiałem zabierać samochód do serwisu przez trzy kolejne miesiące. Za każdym razem sprawdzali, czy olej jest niski i uzupełniali go. Po trzeciej wizycie wysłali problem do centrali i zatwierdzili nowy silnik. Samochód od tego czasu działa świetnie, bez problemów z olejem.

Aby dołączyć do tego wątku, moja żona i ja kupiliśmy dla naszej córki samochód Hyundai Santa Fe Sport 2.0T unlimited z 2017 roku. My (nasza córka) wybraliśmy ten pojazd, ponieważ uwielbiała w nim wszystko. Przebieg wynosił 76 tys. mil, kiedy został kupiony przez Carmax w czerwcu tego roku. Wszystko było WSPANIAŁE! - Santa Fe był solidny. Pod koniec lipca profilaktycznie zawiozłem go do naszego lokalnego dealera HYUNDAI (1200 mil przed terminem), aby wymienić olej i sprawdzić samochód przed jej długą podróżą z powrotem na studia i "WSZYSTKO" zostało sprawdzone - brak oznak niskiego poziomu oleju. Tydzień później moja żona i córka jadą na uniwersytet. 500 mil po wymianie oleju i przeglądzie, kontrolka silnika zaczyna migać, a samochód zaczyna tracić moc. Udaje im się dojechać do następnego zjazdu i ostatecznie zostają odholowane do dealera Hyundai "Reliable" w Springfield w stanie Missouri, który twierdzi, że silnik jest uszkodzony i wymaga wymiany za 14 tys. dolarów... obwiniając za to kawałki porcelany ze świec zapłonowych w silniku??? Krótko mówiąc, Hyundai zasadniczo nas porzucił, ponieważ jesteśmy drugimi właścicielami i nie możemy udowodnić żadnych zapisów konserwacyjnych poza tymi, które pojawiają się z numerem VIN. Carmax z nami współpracuje (dzięki Bogu), aby mieć nadzieję na wymianę silnika w INNYM salonie, który ma znacznie lepszą ocenę i pobiera opłatę w wysokości około 7 tys. dolarów. Nawet jeśli uda nam się odzyskać samochód z silnikiem regenerowanym przez Hyundai, a po odkryciu CAŁEGO tego bałaganu związanego z awariami silników Hyundai i Kia oraz brakiem wsparcia ze strony któregokolwiek z producentów, nasze zaufanie jest dosłownie ZNISZCZONE. Jeśli ktoś szuka uczciwej rady - chyba że kupujesz nowego Hyundaia lub Kię i zatrzymujesz go tylko na 75 tys. mil - UWAGA. Hyundai (i Kia) stracił co najmniej 3 nowe sprzedaże samochodów w ciągu najbliższych kilku lat od mojej rodziny i na pewno podzielimy się naszą historią z dalszą rodziną. Należy pamiętać, że posiadamy również samochód Kia Sorento z 2016 roku z przebiegiem 94 tys. mil i teraz tylko czekam, aż i on się zepsuje - wspaniałe uczucie!!

Po miesiącach rozmów Hyundai zaoferował pokrycie 80% kosztów wymiany mojego 6-cylindrowego silnika Santa Fe z 2013 roku z powodu nadmiernego zużycia oleju. Dealer właśnie przedstawił mi "konserwatywną" wycenę na 11 000 dolarów za krótki blok i powiązane części, co wydaje się wysokie (moje 20% wyniosłoby aż 2200 dolarów). Ile powinna kosztować taka naprawa?
Z kim konkretnie się skontaktowałeś, żeby do tego doszło? Przechodzę przez to teraz.

Po miesiącach rozmów Hyundai zaoferował pokrycie 80% kosztów wymiany mojego 6-cylindrowego silnika Santa Fe z 2013 roku z powodu nadmiernego zużycia oleju. Dealer właśnie przedstawił mi "konserwatywną" wycenę na 11 000 dolarów za krótki blok i powiązane części, co wydaje się wysokie (moje 20% wyniosłoby nawet 2200 dolarów). Ile powinna kosztować taka naprawa?
Z kim konkretnie się skontaktowałeś, żeby do tego doszło? Przechodzę przez to właśnie teraz. Czy było to tylko z salonem samochodowym?

To jest szalone. Szukałem informacji dotyczących mojego problemu, którym jest uszkodzony czujnik spalania stukowego/akcja serwisowa. Uruchomił się już 3 razy, co powoduje, że mój samochód przechodzi w tryb awaryjny. Hyundai Corp miał mi dać nowy silnik z powodu akcji serwisowej dotyczącej czujnika spalania stukowego, ale nie chcą. Powiedzieli, że moje łożyska przeszły test i muszę wykonać usługę czyszczenia komory spalania za 1300 $. Najgorsze jest to, że nie wiedzieli o akcji serwisowej, a ja zapłaciłem 1300 $ za wymianę czujnika spalania stukowego - a powinno być za darmo. I po przeczytaniu wszystkich waszych problemów z olejem, obawiam się, że to również może być problem dla mnie. Miałem rutynowe wymiany oleju w serwisie, ale kontrolka oleju zawsze zapala się poniżej 3000 mil. Nawet nie myślałem, że to duży problem, ale wygląda na to, że może być. Czy ktoś wie, gdzie/do kogo się zwrócić w sprawie tych problemów? Próbowałem ConsumerAffairs@hmausa.com , ale na razie nic nie osiągnąłem.

2017 Hyundai Santa Fe 2.4 Turbo 70 000 mil spala prawie 2 kwarty na 1000 mil. Powiedzieli, że na ostatnim odczycie brakowało mi 1 kwarty. Zrobiłem nawet zdjęcie przed przywiezieniem i brakowało znacznie ponad kwartę? Całkowicie poniżej kwarty.

Mieliśmy ten sam problem z naszym Santa Fe Sport z 2013 roku. Skontaktowaliśmy się z jednym dealerem, który miał pobrać od nas pełną cenę za włożenie nowego silnika, plus opłatę diagnostyczną. Po przeczytaniu postów na tym forum, skontaktowaliśmy się z innym dealerem, oddalonym o mniej niż 10 mil, który wykonał bezpłatną diagnostykę i wymienia silnik za darmo. Powiedzieli, że mają mnóstwo Hyundaiów, w których będą wkładać nowe silniki. To znany problem, a Hyundai corporate współpracuje. Otrzymaliśmy nawet telefon od przedstawiciela Hyundaia. Zaoferowali samochód zastępczy na czas naprawy. Więc moja rada to sprawdzenie u różnych dealerów, aż znajdziesz rzetelnego!
Cześć, czy mogę wiedzieć, gdzie się znajdujesz? Mam problem z wypalaniem oleju silnikowego poniżej 1000 km. Mam Hyundai Sante fe Sport z 2018 roku. Nie wiem, co robić. Proszę o pomoc. Znajduję się w Kanadzie. Dzięki

Moja córka kupiła kilka miesięcy temu samochód Santa Fe z 2010 roku z przebiegiem 110 tys. mil. Podczas jazdy autostradą pewnego dnia silnik się zablokował. Zabrałem go do dealera Hyundaia w Cheyenne w stanie Wyoming. Poinformowali nas właśnie, że wymienią silnik za darmo i zapewnią samochód zastępczy. Nie mogę wystarczająco podkreślić, jak przyjemny był dealer i Hyundai.

Cześć, czy mogę wiedzieć, gdzie się znajdujesz? Mam wypalony olej silnikowy poniżej 1000 km. Mam Hyundai Sante fe Sport z 2018 roku. Nie wiem, co robić. Proszę o pomoc. Znajduję się w Kanadzie. Dzięki
Jak sobie poradziłeś? Mam ten sam problem. 134000 na moim Santa Fe Sport z 2018 roku, awaria silnika jest nieuchronna. Nie zabrałem go do dealera Hyundaia, ale myślę, że powinienem to zrobić, żeby zobaczyć, co są gotowi zrobić.

Spróbuj zadzwonić do działu obsługi klienta Hyundai. Według mojego męża byli bardzo pomocni. Dali nam kod, który musieliśmy podać lokalnemu dealerowi, aby otrzymać wymianę silnika. Dodatkowo zaoferowali samochód zastępczy.
Czy nadal podlegałeś pierwotnej gwarancji? Mam Santa Fe Sport z 2016 roku, który zużywa olej jak szalony, ale ma 118 tys. mil. Powiedziano mi przez lokalnego dealera, że nie było konkretnego wezwania do serwisu w tej sprawie.

Mamy 2014 z przebiegiem 110 tys. mil, który traci litr oleju co najmniej co 1 tys. mil. Kupiliśmy go jednak kilka lat temu jako używany. Czy mamy szansę na pomoc ze strony Hyundaia?
Czy otrzymałeś jakąś pomoc? Mam 2016 z przebiegiem 118 tys. mil i nie jestem już objęty gwarancją.

41 - 60 of 144 Posts